SEO onsite = optimizarea intregului site din punct de vedere SEO.

SEO onpage = optimizarea unei pagini din punct de vedere SEO.

Practic nu ar fi diferenta mare intre termenii folositi, pentru ca de obicei sunt modificari generale la nivel de pagina/ pagini.

SEO onsite se refera la multitudinea de modificari aduse site-ului, din punct de vedere tehnic, pentru a fi optimizat cat mai bine pentru motoarele de cautare.

Unul dintre cei mai importanti factori este indexabilitatea. Ca o paranteza, nu putem discuta de SEO offsite (care este o necesitate) daca site-ul nostru nu este indexat, dar nici nu va fi indexat de motoarele de cautare.

Printre modificarile recomandate se numara: heading-uri, meta-uri, curatarea codului, modificarea textului pentru a fi SEO friendly, arhitectura site-ului, linking-ul intern, date structurale, experienta utilizatorului, viteza de incarcare, imagini, etc.

Realizarea unui audit de SEO onsite realizat de un specialist seo implica verificare a mai multor factori, fata de cei enumerati mai sus, iar auditul ar trebui sa contina explicatii atat pentru proprietarul site-ului, cat si pentru programatorii care vor aduce modificarile in site.

 

Pentru a va realiza un audit onsite ma puteti contacta si va voi realiza o oferta, in functie de complexitatea site-ului si de ce modificari vor trebui facute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *