O pagina de Wikipedia nu doar ca te va ajuta ca afacere, fie ca esti companie sau persoana, dar iti va oferi avantaje in afisarea pe Google despre care am scris in articolul referitor la Knowledge Graph.

Chiar daca esti o companie sau afacere care a produs sau produce ceva inovator, o pagina de wikipedia ar putea sa-ti aduca si trafic in site.

 

Pasi in crearea unei pagini de Wikipedia

 

Urmatorii pasi sunt doar niste indicii si ar trebui sa-ti garanteze ca pagina de wikipedia realizata sa nu fie stearsa foarte curand. Totodata poti citi termenii si conditiile de utilizare ale Wikipedia.

  1. Fa un scurt research pentru inceput – Citeste despre Wikipedia si ce vrea sa ofere aceasta comunitate. Citind despre cum sa fii un utilizator bun pe Wikipedia te ajuta ca listarea sa nu fie stearsa prea curand. Citeste si articole despre “Cum sa faci o pagina de Wikipedia” sau “Cum sa-ti afisezi compania pe Wikipedia”.
  2. Fa-ti cont – Pentru a afisa in Wikipedia sau pentru a modifica pagini deja existente, este necesar sa-ti creezi un cont. De preferat ar fi sa-ti faci cont cu nume real si adresa de mail.
  3. Incepe cu inceputul – Pentru inceput, fa mici modificari in pagini deja existente, pentru a intelege cum functioneaza platforma. Poti incepe cu fosti angajatori, clienti sau artisti, prin adaugare unui site sau detalii care nu apar in pagina respectiva. Realizand aceste modificari ajungi un utilizator confirmat si vei avea prilejul sa adaugi imagini in postari cat si sa faci postarile publice.
  4. Aduna resurse (daca faci o pagina pentru un client) – Cat timp te familiarizezi cu platforma aduna informatii referitoare la pagina pe care urmeaza sa o realizezi. Adaugand link-uri legate de pagina pe care o postezi nu faci decat sa confirmi datele pe care le-ai furnizat, pentru ca Wikipedia va verifica ceea ce ai postat. Daca realizezi pagina pentru un client, poti face referire si la competitie cu link-uri catre ei. Si nu in ultimul rand, poti sa consideri si adaugarea de imagini in continutul text. Imaginile trebuie sa le detii sau sa ai un copyright asupra lor (ex. watermark cu logo client).
  5. Scrie continutul – Dupa toti pasii de mai sus, poti sa scrii continutul pe care trebuie sa-l postezi. Poti sa adaugi pagina la Sandbox, pentru en. sau Cutia cu nisip pentru ro. (wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sandbox) de unde il poti formata sau poti adauga in Discutie pe ro. sau MyTalk pe en. Folosind MyTalk va garanteaza ca textul nu va fi sters si eu de obicei asta folosesc, in timp ce Sandbox v-ar putea sterge continutul. Daca nu va pricepeti la modificarea codului in html, puteti citi despre Wiki Code la Wikipedia’s Help Pages.
  6. Trimiteti pagina catre verificare – Dupa ce continutul este gata scris si verificat de greseli gramaticale, erori, puteti trimite pagina catre verificare. Poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani. In general sunt prompti, dar am observat ca pana la 10 zile ati putea primi un raspuns. Fie ok, fie trebuie sa modificati, fie pagina a fost stearsa. Daca nu primiti nici un raspuns inseamna ca totul este ok si o puteti publica.

*Atentie! Contul trebuie realizat de cateva zile si trebuie neaparat sa editezi cel putin 10 pagini. Dupa ce faci asta ai dreptul de a trimite pagina din “Cutia cu nisip” catre spatiul public fara a-l trece prin editor.

Am observat de multe ori ca multe pagini mi-au fost modificate, dar nu modificari majore, ci adaugiri chiar multumitoare. Deci va fi nevoie sa verificati constant pagina pentru a nu exista modificari majore.

 

Dupa ce parcurgeti acesti pasi, va garantez ca veti deveni un fan Wikipedia, cum am devenit si eu de altfel si vi se vor accepta paginile.

 

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.