Am citit un articol recent si mi s-a parut ca nu se depunea putin efort in a explica la ce se refera aceasta actiune adoptata de catre Google.

Practic se vor indexa implicit paginile site-ului cu HTTPS chiar daca inca sunt accesibile variantele cu HTTP. Dar (exista un “dar”) trebuie sa tii cont de indicatiile lor, la care ne vom intoarce in cateva momente.

Google doreste ca fiecare utilizator care “aterizeaza” pe o pagina (landing page), aceasta pagina web sa treaca printr-o conexiune privata. Din aceasta cauza s-a si oferit in August 2014 un mic impuls in pozitiile din SERPs pentru paginile care au HTTPS (https – ranking signal).

Favorizarea securizarii a fost facuta si in momentul in care au anuntat cele 10 site-uri care au generat cele mai multe impresii la cautare sunt HTTPS.

Ceea ce vreau sa subliniez este ca nu trebuie sa facem confuzie cu ranking boost-ul din August 2014Acest update (sa-l numim) nu ofera o pozitionare mai buna, fata de pozitiile pe care deja le avem pentru https. Ci doar cand bot-ul Google va crawlui site-ul va indexa versiunea HTTPS a url-ului, daca sunt disponibile ambele versiuni a HTTP si HTTPS a url-ului.

Pe https://googlewebmastercentral.blogspot.ro/2015/12/indexing-https-pages-by-default.html se mentioneaza si de ce trebuie sa tinem cont daca vrem sa ni se indexeze varianta HTTPS si sa se omita url-urile paginilor cu HTTP.

Printre conditii se numara:

  • implementarea corecta a rel=”canonical”.
  • fisierul robots.txt sa nu impiedice crawlerii in accesarea variantei cu https.
  • sa se acorde atentie mare la redirectari.
  • atentie la tag-ul meta noindex robots.
  • url-urile din sitemap. Mai multe putem afla de pe blog-ul oficial.

Din aceasta cauza trebuie sa luam in considerare si consultarea cu un expert SEO bun, pentru a nu omite recomandarile celor de la Google.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *